Wat doe ik?

Egilah   Praktijk voor therapie en begeleiding

 

Methoden


De methoden die ik hanteer sluiten aan bij mijn algemene kennis van de Klinische Psychologie, en dat zijn


Voor cliënten:

    Cliëntgerichte therapieën

    Relatietherapie - EFT

    Systeemtherapie (zoals Familie- en    

    Traumaopstellingen)

    Journey® of Helende Reis

    EMDR

    Somatic Experience (SE)

   

Ervaring


Alle therapieën en methoden die ik hanteer, heb ik zelf ondergaan. Ze zijn belangrijk geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling.


Wat de client ondergaat in de begeleiding of therapie is mij vertrouwd, zowel de vreugde als de pijn die het kan geven. Ik weet uit ervaring dat een probleem beter hanteerbaar wordt, wanneer je goed in de spiegel kijkt. Wanneer je je zelf terugvindt en afscheid neemt van het verdraaide beeld dat jij zelf en anderen van jou hebben gemaakt.

Voor wie


 1. -Volwassenenjongere en oudere - die willen veranderen of vernieuwen.

 2. -Paren/relaties met problemen waar ze zelf niet uitkomen.

 3. -Kinderen met problemen die niet passen bij de fase van hun ontwikkeling.

 4. -Professionals die zijn vastgelopen of meer uit zichzelf willen halen.

 5. -Therapeuten of coaches die behoefte hebben aan intervisie.

 6. -Individuele therapeuten met een cliënt en een vraagstuk, waarmee ze sneller vooruitgang willen boeken.

Met deze vragen kun je bij mij terecht:


 1. -Trauma’s: ingrijpende ervaringen die tot trauma’s kunnen leiden zoals verwaarlozing, mishandeling, misbruik of het verlies van een geliefd persoon. Pesten op school of een scheiding van ouders. Agressie, het verlies van een kind.
  Ingrijpende gebeurtenissen van vroeger kunnen het leven van nu sterk beïnvloeden en je belemmeren in je functioneren.

 2. -Psychische- en psychosomatische klachten: Als stress te intens is of te lang duurt heeft het nadelige gevolgen voor iemands lichaam en geest. Dan kunnen er klachten ontstaan die zich lichamelijk uiten zoals jachtige gevoelens, hoofdpijn, pijn in de rug of schouder, slaapproblemen, ontstekingen etc.

  Een intense stresssituatie of trauma kan ook zorgen voor klachten als angststoornis, post-traumatische stressstoornis, acute stress-stoornis. Maar ook burn-out, depressie of lusteloosheid, verdriet, woede, een obsessie of een negatief zelfbeeld etc.
  Lichamelijke klachten komen vaak pas op, lang nadat een nare ervaring zich heeft afgespeeld. Daardoor wordt niet altijd meteen onderkend dat het een met het ander te maken heeft.


 1. -Patronen: Mensen ontwikkelen - vaak onbewust - patronen in hun leven die gebaseerd zijn op ‘lessen’ uit het verleden (bijv. school, opvoeding). Sommige patronen zijn nuttig of zelfs levensreddend, als je jong bent. Maar als je volwassen bent, zijn ze eerder belemmerend dan dat ze je verder helpen. Destructieve patronen herken je aan ergernis, irritatie, aan uitspraken als ‘altijd hetzelfde...’ of schuldgevoelens (achteraf). Of ze belemmeren je in wat je wilt worden of zijn, in wat je wilt doen of juist laten.


 1. -Relatieproblemen: Wanneer twee mensen hulp nodig hebben om uit elkaar te houden wat van de ene partner is en wat van de andere. Of als ruzie en onenigheid het blikveld vertroebelen. Als ze samen weer heel willen maken, wat kapot is gegaan etc.

 2. -Problemen in de opvoeding of op school: Voor ouders/opvoeders die problemen ervaren in de opvoeding van hun (pleeg)kinderen.

 3. -Vragen van kinderen en jong volwassenen die even hulp nodig hebben, omdat ze gepest worden, (faal)angst ervaren of examenvrees hebben. Je zit teveel in je hoofd en komt niet verder met nog meer nadenken. Je gevoel is te ver weg gestopt, je hebt studieproblemen, weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen etc.


 1. -Levensvragen: Waarover je wilt praten of waar je niet uitkomt. Voor een gesprekspartner die met je meekijkt naar ‘jouw pad’ of naar het maken van een keuze.Voor informatie of een intake in Amersfoort, bel

033 – 25 84 776
Voor informatie of een intake in Apeldoorn, bel

055 – 202 1993Voor meer informatie en contactgegevens, kijk op de pagina Tarieven en ContactWil je graag aan je relatie werken, zonder direct in therapie te gaan?
Dan is het Houd-Me-Vast programma (EFT) wellicht iets voor jullie. Kijk hier!
Houd_Me_Vast_-_EFT.html