Alleen verder na een relatiebreuk: waar sta je?

Alleen verder na een relatiebreuk: waar sta je?

Na veel wikken en wegen is het hoge woord er dan eindelijk uit: jullie zijn uit elkaar. Of de relatie nu lang heeft geduurd of je maar kort samen bent geweest, het staat vast. Je bent weer alleen. Dat kan heel onwennig zijn en misschien zelfs eenzaam. Hoe ga je verder na een relatiebreuk? Ik help je daar graag mee.

relatiebreuk

Liefde: mooi, maar moeilijk

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met liefde. En liefde is prachtig, maar het heeft ook een keerzijde. Naast liefde is namelijk ook aandacht, ruimte en communicatie essentieel voor een goede relatie. Dat zijn dan ook factoren die er vaak voor zorgen dat mensen uit elkaar gaan. En dat kan ontzettend pijnlijk zijn. Misschien zag je de beëindiging van de relatie niet aankomen en heb je ontroostbaar liefdesverdriet. Maar als je het zelf hebt uitgemaakt kan je ook twijfels hebben, of het verlangen om het terug te draaien. Als er kinderen in het spel zijn kan het emotioneel nog zwaarder zijn.

Tijd voor jezelf

Het is dan van belang om geen overhaaste beslissingen te nemen. Een relatie gaat niet zomaar uit. Meteen weer contact zoeken met je ex-partner is daarom geen goed idee. Het is juist verstandig om even tot jezelf te komen. Op die manier kun je rustig nadenken over de situatie, zonder dat je ex daar invloed op heeft. Ik zie vaak dat in deze periode veel mensen inzien dat een beëindiging de juiste keuze was. En als dat niet zo is, kom je daar snel genoeg achter en kun je altijd weer in gesprek gaan. Accepteer eerst de situatie zoals die is. Dan merk je na een tijdje vanzelf hoe het gaat en of je eventueel actie wilt ondernemen.

Alleen jezelf nodig

Een relatie kan een gevoel van veiligheid met zich meebrengen. Als je lang samen bent, bouw je samen een leven op. Wanneer er een einde wordt gemaakt aan het samenzijn, kan het daarom heel beangstigend voelen dat je weer alleen bent. Je bent immers gewend om veel samen te doen, terwijl je nu op jezelf aangewezen bent. Soms heeft dat als gevolg dat je je terug gaat trekken. Belangrijk is juist dat je eropuit gaat, om te ontdekken hoe het leven is zonder een partner. Houd altijd in je achterhoofd dat je alleen jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn. Dan komt de rest vanzelf.

Relatiebreuk achter de rug?

Is jouw relatie tot een einde gekomen? En vind je het lastig om je leven weer op te pakken na de breuk? Dan kun je terecht bij Egilah. In mijn praktijk help ik mensen met het verwerken van trauma’s en het oplossen van mentale blokkades en psychosociale problemen. Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen, maar ik kan je helpen om de eerste stappen te zetten. Samen werken we aan jouw situatie en zorgen we ervoor dat je je leven weer op de rit krijgt. Aarzel niet om contact op te nemen!

Ook interessant voor jou

Een burn-out: ontdek hoe psychosociale therapie kan helpen

Lees verder

Ervaringen

‘Ik heb veel tegenslagen gehad in mijn leven. Ik kon nergens meer positief naar kijken en had ook bijna geen energie over voor de normale dingen. Jij hebt geduldig naar me geluisterd en vragen gesteld waardoor ik anders naar de dingen ben gaan kijken. De pech die ik had, is niet weg. Maar ik ga er anders meeom en heb nu ook ruimte voor plezier.’

- Clarissa B.

‘Door jouw heldere en zorgvuldige benadering hebben wij onze relatie nieuw leven kunnen inblazen. We praten weer respectvol met elkaar en hebben er weer zin in.’

- Marte en Dennis

‘Ik vond het heel fijn om bij jou te zijn. Het heeft me weer plezier gegeven in wat ik doe en goed kan. Je aandacht en de vinger op de ‘goede plek’ was voor mij belangrijk. Ik heb me veilig gevoeld en begrepen. Dankjewel daarvoor.’

- Anniek

Weer positief de toekomst tegemoet

Maak vandaag nog een afspraak
voor een intakegesprek