Over mij

Ingrid Wijnands

Ik ben Ingrid Wijnands, als psycholoog werkzaam in zowel Amersfoort als Apeldoorn. Door mijn jarenlange ervaring in verschillende vakgebieden heb ik geleerd om mensen op een persoonlijke en professionele manier te begeleiden en hun klachten te behandelen. Hierbij maak ik gebruik van (een combinatie van) technieken als cognitieve gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (relatietherapie) en verschillende vormen van systeemtherapie.

Als je een mentaal probleem hebt, kan het voelen alsof je hier alleen in staat. Als je met een probleem zit, kan ik je namelijk één ding vertellen: je bent niet de enige. Er zijn veel mensen in Nederland die kampen met psychische klachten. Maar het mooie is dat veel klachten met de juiste aandacht, technieken en kennis goed te behandelen zijn. Ik kan je helpen om jezelf beter te leren kennen en inzicht te krijgen in je denkpatronen, onzekerheden en angsten.

Klachten kunnen ook voortkomen uit trauma; zowel recent trauma of mogelijk vroeg- jeugdig trauma. Je lichaam is hierbij niet altijd in staat om het trauma uit zichzelf los te laten. Ook op mentaal gebied kunnen ingrijpende gebeurtenissen lang invloed hebben. Daarom identificeer ik eerst wat de onderliggende oorzaak van je klacht is. Vanuit die kennis gaan we samen op zoek naar handvatten om de problemen mee aan te pakken.

Ik heb psychologie gestudeerd in Leiden en mezelf vervolgens gespecialiseerd in Psychodrama, Gestalttherapie en Groepsdynamica, volgens het Tavistockmodel. Hierna heb ik kort gewerkt als therapeut en trainer, waarna ik twintig jaar organisatieadviseur ben geweest. In 2007 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk voor therapie en begeleiding, Egilah. Hierin heb ik mijn passie gevonden: het helpen van mensen naar ‘wie ze werkelijk zijn’. In mijn praktijk begeleid ik volwassenen, koppels/relaties, groepen en kinderen naar een betere (mentale) gezondheid.

egilah

Ingrid Wijnands

Ik kan je helpen met:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT (Emotionally Focused Therapy)
  • Somatic Experience
  • Systeemtherapie (denk aan trauma- en familieopstellingen
  • IoPT
  • Cliëntgerichte therapie
  • EMDR (Eye-Movement Desensitization and Reprocessing)
  • The Journey®