EFT relatietherapie

EFT relatietherapie: een beter begrip voor elkaar

EFT relatietherapie helpt jou en je partner om gevoelens bespreekbaar te maken en de relatie te verbeteren of te herstellen. Heb je het idee dat gesprekken nogal eens leiden tot het over en weer uiten van irritaties in plaats van rustig overleggen. Misschien heb je het gevoel dat de meeste gesprekken van de laatste tijd gaan over verwijten of wat ieder van jullie weer niet goed doet. Dan kan EFT-relatietherapie je helpen om elkaar weer beter te horen of te verstaan, zodat de goede gevoelens weer kunnen stromen tussen jullie en je weer dat oude gevoel van ‘wij’ krijgt.

eft relatietherapie

Emoties meer centraal

EFT (Emotionally Focused Therapy) is ontwikkeld door dr. Sue Johnson. EFT is de relatietherapie waarbij emoties en het bespreken van die emoties centraal staan. Door deze emoties inzichtelijk te maken, kunnen jullie weer ‘verbinden’ en wordt het vertrouwen in elkaar weer sterker. 

Veiligheid en verbinden zijn belangrijke begrippen bij EFT relatietherapie. Vroeger voelde je relatie veilig en nu zijn er vaak botsingen die jullie uit elkaar drijven. Het voelt niet veilig meer om alles te zeggen, want de ander escaleert of verdedigt. Je voelt ‘Ik kom er niet meer doorheen’ of ‘Ik sluit me af en kom op een eiland. Ik kan me niet meer zo verbinden met mijn partner als voorheen en dat is niet wat ik wil. Hij/zij was altijd mijn veilige haven en mijn steunpunt.’ Zo kun je ongewild een negatief interactiepatroon ontwikkelen. Emoties lopen langs elkaar heen. De één wordt boos, en de ander sluit zich af. Ook de stilte kan de relatie gaan overheersen, zodat je het gevoel hebt dat je mijlenver van elkaar af staat. EFT relatietherapie kan je de mogelijkheid geven om op hartsniveau weer te verbinden.

Elkaars taal leren spreken

De behandeling bestaat uit drie fases. Jullie leren eerst de patronen in jullie relatie te herkennen, dan de verwachtingen bij deze patronen te benoemen en vervolgens leer je hoe je bestaande patronen kunt doorbreken. Achter de getoonde emoties schuilen vaak diepere gevoelens en belevingen. Je leert elkaar anders te begrijpen, anders te ‘verstaan’.

Doorbreken van patronen

Door emoties op deze manier inzichtelijk en bespreekbaar te maken, krijg je langzaam meer begrip voor elkaar. Ook wordt het gemakkelijker om verlangens naar elkaar uit te spreken. Je leert meer over de wensen en behoeften van je partner en je leert jezelf open te stellen voor de ander. Zo kom je dichter bij elkaar. We gaan aan de slag om ervoor te zorgen dat jullie minder ruzie maken, de negatieve patronen zelf kunnen doorbreken en uiteindelijk zo in elkaar de steun en ook het plezier kunnen vinden waarvoor jullie in elkaars leven zijn. Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op; dan plannen we een kennismakingsgesprek in. 

Verder lezen?

Wil je meer informatie over EFT en relatietherapie? In deze boeken vind je meer informatie: 

Houd me vast: zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie’ door Sue Johnson

Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 2156 523 1
Prijs: €21,99

Verder na een affaire: hoe kom je over ontrouw heen’
door Petra Deij

Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 2156 652 8
Prijs: €20,99

Ervaringen

‘Ik heb veel tegenslagen gehad in mijn leven. Ik kon nergens meer positief naar kijken en had ook bijna geen energie over voor de normale dingen. Jij hebt geduldig naar me geluisterd en vragen gesteld waardoor ik anders naar de dingen ben gaan kijken. De pech die ik had, is niet weg. Maar ik ga er anders meeom en heb nu ook ruimte voor plezier.’

- Clarissa B.

‘Door jouw heldere en zorgvuldige benadering hebben wij onze relatie nieuw leven kunnen inblazen. We praten weer respectvol met elkaar en hebben er weer zin in.’

- Marte en Dennis

‘Ik vond het heel fijn om bij jou te zijn. Het heeft me weer plezier gegeven in wat ik doe en goed kan. Je aandacht en de vinger op de ‘goede plek’ was voor mij belangrijk. Ik heb me veilig gevoeld en begrepen. Dankjewel daarvoor.’

- Anniek

Weer positief de toekomst tegemoet

Maak vandaag nog een afspraak
voor een intakegesprek