’Ik ging van energieniveau 100 naar 0’

’Ik ging van energieniveau 100 naar 0’

Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde. Tot een jaar geleden: toen begon ik overal moe van te worden. Ik herkende mezelf niet meer en besloot hulp te zoeken. Dankzij die hulp begin ik nu weer mezelf te worden.’

moe

Altijd energie

Jessica: ‘Ik ben altijd superenergiek geweest. Als klein meisje deed ik aan drie verschillende sporten en zelfs dat was eigenlijk niet genoeg. Toen ik volwassen werd, werd dat er niet minder op. Als mijn wekker ging, was ik binnen no-time uit de veren. In tegenstelling tot veel mensen had ik geen moeite met opstaan en kon ik meteen energiek beginnen aan de dag. Vaak hoorde ik van anderen dat ze dat ook wel zouden willen. Ja, ik wist niet beter.’

Verandering

‘Op een gegeven moment veranderde mijn energieniveau. Na mijn werk kwam ik steeds vermoeider thuis. Het aantal sportmomenten nam af en in het weekend had ik steeds minder zin om eropuit te gaan. Dat was niks voor mij. Ik wilde mijn oude zelf weer terug! Daarom deed ik er alles aan om mijn energielevel weer wat op te krikken. Ik begon met het drinken van koffie en op een gegeven moment zelfs met energiedrankjes. Middagslaapjes waren inmiddels niet meer dan normaal en elke avond lag ik om negen uur in bed.’

Niets hielp

‘Maar wat ik ook deed, ik bleef moe. Het kwam tot het punt dat ik na het uitruimen van de vaatwasser uitgeput op de bank belandde… En daar vervolgens de rest van de dag niet meer van afkwam. Dat was het keerpunt voor mij. Ik was niet meer mezelf en besefte dat als ik mezelf terug wilde, ik actie moest ondernemen. Ik ben naar de huisarts gegaan, die mij adviseerde bloedonderzoek te laten doen. De uitslag was goed: alle bloedwaarden waren oké. Fijn, maar dat bracht me niet dichter naar een oplossing voor mijn vermoeidheid. Mijn huisarts adviseerde toen om in gesprek te gaan met een psycholoog. Ik ben toen op zoek gegaan en kwam uit bij Ingrid Wijnands van Egilah.’

Hulp gezocht

‘Na een fijn intakegesprek besloot ik te beginnen met coachgesprekken. Achteraf de beste keuze die ik had kunnen maken. Vooraf had ik er een hard hoofd in. Ik kon me niet voorstellen dat mijn moeheid geen lichamelijke oorzaak had. Toch bleek tijdens de gesprekken dat ik met bepaalde onderdrukte gevoelens te maken had. Emoties die ik diep heb weggestopt en waar ik nooit meer aan heb gedacht. Uit zelfbescherming, maar uiteindelijk heeft mijn lichaam daar heftig op gereageerd.’

Weer mezelf

‘Nu ik in therapie ben en mijn gevoelens leer te uiten, voel ik me veel beter. Ik ben nog niet topfit, maar het gaat echt met grote stappen vooruit. Het sporten heb ik alweer deels opgepakt en ook de halve dagen op mijn werk geven me weer steeds meer energie. Ik ben ontzettend blij dat ik het heb aangedurfd om hulp te vragen!’

Herkenbaar?

Herken je je in het verhaal van Jessica? Ben je ook continu moe en is de oorzaak lichamelijk niet te achterhalen? Wellicht kan therapie ook jou helpen. Bij praktijk Egilah kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen. Neem vrijblijvend contact op!

Ook interessant voor jou

Een burn-out: ontdek hoe psychosociale therapie kan helpen

Lees verder

Ervaringen

‘Ik heb veel tegenslagen gehad in mijn leven. Ik kon nergens meer positief naar kijken en had ook bijna geen energie over voor de normale dingen. Jij hebt geduldig naar me geluisterd en vragen gesteld waardoor ik anders naar de dingen ben gaan kijken. De pech die ik had, is niet weg. Maar ik ga er anders meeom en heb nu ook ruimte voor plezier.’

- Clarissa B.

‘Door jouw heldere en zorgvuldige benadering hebben wij onze relatie nieuw leven kunnen inblazen. We praten weer respectvol met elkaar en hebben er weer zin in.’

- Marte en Dennis

‘Ik vond het heel fijn om bij jou te zijn. Het heeft me weer plezier gegeven in wat ik doe en goed kan. Je aandacht en de vinger op de ‘goede plek’ was voor mij belangrijk. Ik heb me veilig gevoeld en begrepen. Dankjewel daarvoor.’

- Anniek

Weer positief de toekomst tegemoet

Maak vandaag nog een afspraak
voor een intakegesprek